Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres kutyák

2009.02.21

Lessie:Kép

A filmbeli Lassie eredeti neve Pal (1940 - 1958). Kan volt, nőstény helyett, amit a sminkesek kiválóan megoldottak. A válogatáson 300 kutya közül választották ki Lassie szerepére. Nagyon tanulékony és megbízható volt. Rövid időn belül meghódította nemcsak a gyerekek, de a felnőttek szívét is.

 

 

 

 

 

Berci:Kép

Ő volt a Barátok közt Négylábúja,

De sajnos Betegség miatt meghalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

KántorKép

– Kántor a fénykorában verhetetlen volt: minden szakmai versenyt megnyert, igaz, öregkorára elfáradt az izomzata, emiatt lelassult egy kicsit – mondja Tóth Tibor. – Aztán 1964 áprilisában éppen egy bűnözőt üldöztünk a Fertő tónál, amikor a vizenyős területen egy a határzár miatt elhelyezett aknára lépett. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az állatorvos azonnal elaltatta. Egy üveg konyakkal és száz szál piros rózsával búcsúztam tőle.

Kántort halála után kitömték, és a Bűnügyi és Rendőrség-történeti Múzeumban helyezték el. Csupati még tíz évig dolgozott kutyás rendőrként: Kántor lánya, Elli lett a társa.

 

 

 

Rin tin tin

Kép 

A világhírű német juhász kutya pályafutása különlegesen indult: egy amerikai katona talált rá az első világháború alatt egy szétbombázott francia város romjai közt. Csak úgy tarthatta meg, ha mentőkutyát farag belőle. A kiképzés olyan jól sikerült, hogy a háború végén szinte a fél alakulat a kutyának köszönhette az életét. A háború után felfigyeltek a szuperintelligens állatra a szórakoztatóiparban is - így lett Rin Tin Tin a hollywoodi álomgyár mindmáig leghíresebb négylábú sztárja...

 

 

 

 

Mancs

Kép 

Mancs (1994-2006) a németjuhász kutya számos bevetésen dolgozott a miskolci Spider mentőcsoportal, katasztrófák helyszínén mentett életet, bukkant rá holttestekre. Nemzetközi hírnevét egy törökországi földrengés idején szerezte, amikor a katasztrófa után több nappal élve talált meg egy kislányt a romok alatt.

Mancs volt az első mentőkutya, akinek szobrot állítottak, a bronzból formált alkotás Miskolc belvárosában a "Villanyrendőrnél" áll. Évente sok turista jön el ide, hogy megérinthessék bronzba öntött alakját, amelyhez már több legenda is kapcsolódik.

 

Rex

Kép

 

Augusztusban kezdik el forgatni a Rex felügyelő újabb 15 epizódját. Az okos német juhászkutya két új partnerrel áll majd a kamerák elé. Brandtner és Böck felügyelő ugyanis kilépett a sorozatból, helyettük Hoffmann felügyelő (Alexander Pshill) és asszisztense, Niki Herzog (Elke Winkens) áll be.

A bécsi Michaeler Platzon pillanatok alatt összeszaladtak a turisták, amikor észrevették Komissar Rexet, vagyis Rex felügyelőt.A sorozat producerei itt mutatták be először a nemzetközi sajtónak Rex új "gazdáit", a két új felügyelőt alakító Alexander Pschillt és Elke Winkenst. A gyönyörű németjuhászt szigorúan védték, megközelíteni,megsimogatni tilos volt. Augusztusban az osztrák fővárosban megkezdik a Rex felügyelő újabb 15 epizódjának forgatását.