Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


játék a vízben

2008.07.02

Picture of a Golden Retriever.

 Vannak olyan fajták, akik kinem állhatják, vagy éppen félnek a víztől. Nos, az a retriever kutyákra apszolút nem illik! Mint már korábban is írtam, vérbeli vizivadászok!

A legjobb, ha kiskurától szoktatod kutyádat a vízben, főleg, ha vízpart közelében laksz.

A vízben remek játék az apportírozás. Egy bot jól megfelel erre. Ha eldobod, szívesen kihozza neked a vízből. 

Hogy hogyan szoktasd a kutyusodat a vízbe? Nos, ha retrievered van, ezzel nem lesz gondot. Az én goldenemet amikor elősször levittük a dunára, rögtön bement és úszott. Szoktatni egyáltalán nem kelett. Még akiknek vadász, legjobb esetben vizivadász kutyája van, annak sem lesz nehéz dolga. Deha egy keverék, vagy valamilyen más kutyusod van, akkor már nehezebb dolgod van. Amikor legelősször viszed vízbe, semmiképpen ne engedd el, csak pórázzal menj vele, és csak a sekély vizbe menj be vele te is. Még egy tipp. Sose vidd be erőszakkal a vízbe, mert akkor a rossz emlék marad meg benne, és ha eddig nem, akkor ezután félni fog a víztől.

De figyelem! Labdával ne  játsz vele a vízben! Amikor beakarja venni a szájába, a víz könnyen a tüdejébe juthet, és megfulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy a vízben kizárólag csak bottal játsz vele!

 Figyelj arra, hogy kutyád ne ússzon közel hozzád, mert melső lábaival megkarmolhatja a hasadat. Amikor közel kerül hozzád, akkor mond neki, hogy "nem" ! Hamar megtanul majd, hogy megtartsa azt a bizonyos távolságot.