Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiállítási osztályzatok

2008.10.15


Kiállítási osztályok

1. BÉBI osztály:
Ebbe az osztályba a 3-6 hónapos kutyák nevezhetők
2. KÖLYÖK osztály: 6-9 hónapos korig
Ebben az osztályban a kutyák csak leírást kapnak, és több kutya esetében a bíró sorolást végez I-IV. besorolással. A kutyák fehér szalagot kapnak, ígéretes illetve nagyon ígéretes differenciálás lehetőségével.
3. FIATAL osztály: 9-18 hónapos korig
Ebben az osztályban a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. A kitűnő I. minősítésű kutya megkaphatja a Hungária Príma Junior (HPJ) címet, amelyhez egy kék-fehér szalag és egy HPJ kártya jár.
4. NÖVENDÉK osztály:15-24 hónapos korig
Nevezhető minden 15 hónapos kort meg nem haladó kutya, tekintet nélkül eddigi minősítéseire és címeire.
Ebben az osztályban a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. A kitűnő I. minősítésű kutya, megkaphatja a CAC címet, amelyhez egy nemzeti színű szalag és egy kártya jár.
A kitűnő II. minősítésű kutya megkaphatja a Res. CAC címet (kártyával).
5. NYÍLT osztály: 15 hónapos kortól
Nevezhető minden 15 hónapos kort betöltött kutya, tekintet nélkül eddigi minősítéseire és címeire.
Ebben az osztályban a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással.
A kitűnő I. minősítésű kutya megkaphatja a CAC címet egy nemzetiszínű szalaggal és egy kártyával. A kitűnő II. minősítésű kutya megkaphatja a Res.CAC címet (kártyával).
6. MUNKA osztály: 15 hónapos kortól
Nevezhető minden 15 hónapos kort betöltött kutya, amely rendelkezik a fajtára kötelezően előírt, érvényes munkavizsgával. Ez az osztály csak azoknál a fajtáknál, lehetséges, amelyeknél az FCI a nemzetközi szépségchampionátushoz megköveteli a munkavizsga teljesítését.
Munka osztályba való induláshoz a nevezési határidőig kell megszerezni a munkavizsga bizonyítványt.
Ebben az osztályban is a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. A kitűnő I. minősítésű kutya megkaphatja a CAC címet egy nemzetiszínű szalaggal, és egy kártyával. A kitűnő II. minősítésű kutya megkaphatja a Res.CAC címet (kártyával).
7. CHAMPION (győztes) osztály:
Nevezhető minden olyan kutya, amelyik a nevezési határidőig megszerezte a nemzeti vagy nemzetközi szépségchampionátust. Ebben az osztályban is a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással.
A kitűnő I. minősítésű kutya "Champion osztály CAC" címet kaphat, amelyhez egy nemzeti színű szalag és egy kártya jár.
A kitűnő II. minősítésű kutya megkaphatja a Res. CAC címet (kártyával).
8. ÉRETT osztály: 7 éves kortól
Nevezhető minden olyan kutya, amelyik betöltötte 7. Életévét, tekintet nélkül minden eddigi minősítéseire és címeire.
Ebben az osztályban is leírást kapnak a kutyák és több kitűnő esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással.
A kitűnő I. minősítésű kutya "Érett osztály győztese" címet kaphat, amelyhez nemzeti színű szalag és kártya jár, valamint CAC, illetve Res. CAC címet kaphat kártyával.