Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kutyakülyök érkezik

2008.06.05

Mielőtt otthonunkba érkezne...

- Előre jelöljük ki a helyét a lakásban/kertben.
- Gondoskodjunk az eb méreteihez igazodó állandó fekhelyről. 
- Szerezzük be az etető és itató edényeket.
- A játékokról, rágcsálnivalókról se feledkezzünk meg!
- A kölyökkutya nyakörvhöz, pórázhoz szoktatásához válasszunk könnyű, állítható méretű, könnyen kezelhető nyakörvet és pórázt.

 

 

A lakás adottságainak figyelembevételével keressünk a kiskutya számára száraz, huzatmentes helyet. Lehetőleg ne zárjuk ki a család életéből, de helye alkalmas legyen nyugodt pihenésre is. Beszerezhető gépben is mosható, kivehető belsejű, bélelt vagy béleletlen kivitelben, sokféle méretben gyártott fekhelyek. Szintén jó szolgálatot tehetnek a könnyen tisztítható, levehető külső huzattal ellátott szivacsmatracok. Vannak kutyák, akik leginkább valamilyen pokrócon, szőnyegen érzik jól magukat.
Ha az udvaron tartjuk a kutyát, akkor gondoskodjunk szigetelt kutyaházról, amit bélelhetünk szalmával (ne legyen dohos, vizes) pokrócféleséggel. A kutyaház elhelyezésénél tartsuk szem előtt, hogy a kint tartott négylábú is nagyon igényli a gazdi közelségét.

 

- Ne hagyjuk hosszú időre egyedül a kiskutyát, főként kölyökkorban. Fokozatosan növeljük az egyedüllét időtartamát. 
-  Biztosítsunk számára rágcsálnivalókat, játékokat.
Rágásgátlóval fújjuk át azokat a felületeket, amelyeket szeretnénk megvédeni az apró, de tűhegyes fogaktól lakáson belül vagy kívül egyaránt.

Etető és itató edények többféle anyagból készülnek, legelterjedtebbek a műanyagból, fémből, kerámiából gyártottak. Jó szolgálatot tehetnek a csúszásgátló felülettel ellátott tálkák is.

Műcsontokból a kezdetekben ízesítés nélküli, préselt bőrből készítetteket válasszunk. A különféle kutyakekszek és snack-ek is nagy sikert aratnak.  Játékok közül az emészthető anyagból készülteket részesítsük előnyben.

A puha, finom textil, bőr nyakörvekhez könnyebben hozzászoknak a kiskutyák, mint a vastag, kemény anyagból gyártottakhoz.Ne legyen túl nagy és nehéz, viszont legyen könnyen kezelhető a kutya póráza!